Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк виступив за скорочення кількості міністерств до 12-13.

“По-перше, уряд має бути компактний. Я за маленьку кількість міністрів. У нас у країні кадровий голод. Якщо в нас навіть буде один чи два слабких міністра, вже не кажучи про прем’єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів – це те, що я бачу”, сказав він в інтерв’ю “24 каналу”.

Данилюк запропонував об’єднувати міністерства, наприклад Міністерство економіки та Міністерство фінансів, Мінсоцполітики та Міністерство охорони здоров’я.

“Тобто таку логіку треба робити, щоб не було, що в одному блоці в нас дві голови, які між собою сперечаються. Має бути єдина політика. Я проти вільних віце-прем’єр-міністрів. Я маю на увазі, що кожен віце-прем’єр має очолювати міністерство. Нам не потрібна така кількість віце-прем’єрів, взагалі. Тобто один, щоб заміщувати прем’єра, коли той в відпустці або не може виконувати свої обов’язки, це можливо. Решта не треба, має бути компактно”, додав секретар РНБО.

Раніше генеральний директор “1+1” Олександр Ткаченко заявив, що в команді політичної партії “Слуга народу” розглядають можливість об’єднання 3-х міністерств культури, інформаційної політики й молоді та спорту в одне.