Нова влада, зокрема більшість у парламенті, має всі можливості провести якісні зміни.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат 8-го скликання Віктор Чумак.

“Потрібно запустити механізми знищення монополій в країні.

Перезавантажити Антимонопольний комітет, розширити його права. Посилити закони, які визначають одноосібний вплив в різних галузях, зокрема енергетиці. Це може знизити тарифи.

5 вересня запрацює Антикоруційний суд. Не завадило би перезапустити і Національне агентство з питань запобігання корупції, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Національному антикорупційному бюро додати повноважень. Зараз величезний запит на “кров”. Обіцяли “весна прийде, будемо саджати”. Народ чекає цього. Влада може показати швидкий результат і таким чином вгамувати частину радикально налаштованих людей.

Бюджет треба планувати стратегічно. Тільки почали це робити на 3 роки, а маємо на 5-10, розібратися з економікою.

Це все можна зробити, якщо є політична воля і розуміння. Народ тільки аплодуватиме, бо є запит на зміни. “Слуга народу” має на це можливості, отримали монополію у владі. Президент, уряд, парламент, прокуратура свої. Тепер побачимо: є налаштованість на круті зміни або знову загальмуємося у трясині чиїхось “хотєлок”, – каже Віктор Чумак.

Фракція “Слуги народу” планує найближчим часом внести 465 законопроектів до Верховної Ради. Про це журналістам повідомив новообраний нардеп від “СН”, представник президента Руслан Стефанчук.