Наразі питання перейменування станції метро «Дорогожичі» в «Бабин Яр» включено до порядку денного наступного засідання Комісії з питань найменувань. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що перейменування вулиць або об’єктів інфраструктури затверджуються рішенням Київради. Проте, чи розглядатимуть депутати Київради таку ініціативу, залежить від мешканців міста.

«Розглядає подібні пропозиції спеціально створений при Київському міському голові консультативно-дорадчий орган ‒ Комісія з питань найменувань, до складу якої входять учені-історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, а також депутати Київради та посадовці КМДА», – йдеться в повідомленні.

Якщо Комісія прийме позитивне рішення щодо перейменування станції «Дорогожичі» на «Бабин Яр», на офіційному порталі Києва розпочнеться електронне голосування, під час якого протягом 2-х місяців кияни зможуть проголосувати «за» чи «проти» такої ініціативи.

«За результатами голосування Комісія з питань найменування повторно розгляне ініціативу і, в залежності від результатів обговорення, або рекомендуватиме Київському міському голові виносити питання на сесію Київради, або ні», – зазначається на сайті.

Нагадаємо, Станцію Дорогожичи пропонують перейменувати на «Бабин Яр»

Читайте також:

Кличко підтримав проєкт створення Меморіалу Бабин Яр

Держкіно підтримає нову стрічку Сергія Лозниці «Бабин Яр»