Працівники лікарень Черкас отримають надбавку до заробітної плати. Залежно від кваліфікації їм платитимуть від 500 до 900 грн. Рішення про це підтримали на засіданні виконавчого комітету. Тепер слово за депутатами.

 Ще з початку 2018 року звертався до нашого профільного департаменту, аби знайти механізми для впровадження відповідної ініціативи, каже заступник міського голови Черкас 32-річний Юрій Ботнар. Переконаний, наші санітарки, медсестри й лікарі заслуговують на достойну зарплатню, яку їм має встановити держава. Місто ж може лише додатково простимулювати своїх рятівників у білих халатах.

Надбавку платитимуть, коли депутати затвердять програму місцевих стимулів для медичних працівників Черкас. І виділять для цього кошти з бюджету.

 Аналогічний принцип виплат здійснюють за пропозицією свободівської команди для вихователів дитячих садків міста, говорить Юрій Ботнар. Другий рік поспіль вони отримують майже тисячу гривень надбавки.

Директор Департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник звітував, що на виплату заробітної плати працівникам галузі 2017-го виділили з бюджету 79 млн грн, 2018 року 111 млн грн, а цьогоріч 138 млн грн.