Черговий кандидат від партії “Слуга народу” потрапив у скандал. Підприємець Андрій Холодов, що йде за списком під №22, не проживає тривалий час на території України. Про порушення повідомив журналіст і адвокат Олексій Шевчук.

За законом балотуватись мають право громадяни, які постійно проживають на території країни. Шевчук звернувся до Державної прикордонної служби із проханням роз’яснити, чи перебував Холодов за кордоном більш ніж 180 днів за рік або ж довше трьох місяців поспіль. Чиновники на запит не відповідають.

Згідно з інформацією журналіста, Холодов проживає в одному з елітних районів австрійського Відня. За даними місцевої Торгово-промислової палати, на його дружину в цьому місті зареєстрована компанія Solomia Trading GmbH. Вона розташована неподалік від Будинку музики у Відні в одному з дорогих районів.

Також ЗМІ пов’язують бізнес Холодова із партнерами кума президента РФ Віктора Медведчука і його дружиною. Холодова охрестили “королем тютюнових кіосків”. Його бізнес-партнер Леся Васильченко є власницею ТОВ “Тютюн Індастріал ЛТД”. Разом із Катериною Шаховською вони є власниками ТОВ “Апартмент Білдінг ЛТД”.

За даними журналістів, член “Слуги народу” причетний до рейдерського захоплення заводу “Ефкон” у 2012 році.

Партія “Слуга народу” перевіряє інформацію про російське громадянство Михайла Соколова, який балотується до Верховної Ради під 99 номером списку партії.