Після подій у Луцьку СБУ вживає всіх необхідних заходів для збереження спокою та порядку у Києві та інших регіонах країни, передає сайт Хрещатик.news із посиланням на повідомлення СБУ.

За словами начальника київського міського та обласного управління СБУ полковника Олега Головаша, силовики звертають особливу увагу на безпекову ситуацію в столиці незалежно від заяв будь-яких політичних сил чи представників місцевої влади, адже саме в Києві розташовано багато стратегічних об’єктів.

Як Головаш, після подій у Луцьку Координаційна група Антитерористичного центру при головному управлінні СБУ в Києві та області рекомендувала керівництву АТЦ встановити підвищений «жовтий» рівень терористичних загроз у регіоні, відповідно до «Положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 92.

Крім того, вирішено запровадити посилений графік чергувань особового складу правоохоронних органів столичного регіону. Основні зусилля зосереджено на запобіганні терористичній діяльності в місцях масового перебування людей, а також на посиленні безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.

Нагадаємо, що заручники автобусу в Луцьку розповіли, як з ними поводився терорист (відео). Також луцький терорист заявив, що не мав спільників .

Читайте також:

Вийшов сам, довго чекав, БРТ під`їхала потім: Геращенко пояснив деталі затримання терориста в Луцьку (відео)

Як затримували терориста з Луцька (фото, відео).