30 вересня стартував збір інформації для нового каталогу Investors Book 2021.

Ініціатива реалізується Українською асоціацією венчурного та приватного капіталу (UVCA) та Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України.

Організатори закликають усіх учасників ринку венчурнихі нвестицій взяти участь у опитуванні, щоб разом створити максимально повне й корисне джерело даних про можливості для фандрейзингу, щоіснують в Україні.

Потрапити до каталогу й зробити важливий внесок в розвиток нової економіки України легко — потрібнолише пройти опитування за посиланням. До участі запрошуються всіактивні учасники ринку венчурних інвестицій, що орієнтовані на роботу з українськими інноваційними компаніями.

Investors Book 2021 — це онлайн-каталог, що дозволить зібрати відомості про ситуацію на ринку, а також корисний інструмент як для стартапів, так і для інвесторів, що спрощує процес пошуку фінансування та допомагає знаходити нові цікаві проекти.

«Існує стереотип, що в Українідуже мало активних інвесторів, і ми хочемо зруйнувати цей міф. Кращий спосіб це зробити — дозволити самим інвесторам розповісти про себе й свої інтереси. Тому ми ініціюємо відкритий збір інформації та хочемо, щоб цей каталог формувався відкрито, прозоро й максимально повно, — коментує Ольга Афанасьєва, почесний член та співголова Дослідницького комітету UVCA, керівник ELEKS Kyiv. Крім того, ми бачимо, що засновники не завжди знають про всі наявні можливості, а тому хочемо надати їм зручний інструмент для масштабування бізнесу».

«З 2019 року USAID підтримує студентські, інкубаційні, менторські ініціативи та гранти для стартапів. Але самефінансування стартапів на ранніх стадіях є однією з перешкод зростання екосистеми в Україні. Тому, ми очікуємо, що Investors Book акумулює не лише оновлену інформацію про усі можливості, а й презентує позитивну динаміку інвестицій, надавши амбітним підприємцям підказки до яких інвесторів їм звертатись першочергово. Даний каталог включатиме якісний аналіз інвесторів, які готові вкладати в українські технологічні компанії, та презентуватиме останніх як надійних партнерів в Україні» – коментує Валерій Добровольський, керівник ініціатив для ІТ-сектору Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ).

«Держава, також як і приватні інвестори зацікавлені в підтримці нових технологічних проектів в Україні. Створення каталогу — це важливий фактор з точки зору систематизації даних. Ми також працюємо над тим, щоб якомогабільше послуг та сервісів держава надавала в цифровому форматі, а відомості про них були зручно презентовані. І важливо те, що проект на всіх етапах реалізується онлайн, адже це саме те середовище, де присутні всі ключові стейкхолдери», — зазначаєАнтон Мельник, експерт з інвестицій Міністерства цифрової трансформації.

Участь у створенні Investors Book 2021 — це стратегічний крок у створенні цивілізованого й динамічного ринку венчурних інвестицій інтегрованого у глобальну систему економіки інновацій. Фінальний каталог, який буде представлений на електронних ресурсах у вільному доступі, стане не просто демонстрацією потенціала України, але генератором реальних результатів: нових проектів, колаборацій, ініціатив.

Ініціатива «Investors Book 2021» реалізується Українською асоціацією венчурного та приватного капіталу (UVCA) та Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України.