8 жовтня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відзначає 37-річчя. Його вже особисто привітали народні депутати зі “Слуга народу”, але у зв’язку з пандемією коронавірусу спікер ВР не влаштовує традиційних застіль, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Укрінформ.

“Як сучасний спікер Дмитро Разумков не влаштовує традиційних застіль, особливо зважаючи при цьому на пандемію коронавірусу”, – сказала заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

“Разом з тим усі депутати переважно перебувають у своїх регіонах, бо комітети працюють у режимі відеоконференцій, а тому в Києві не так багато людей, – каже Кравчук. – Ті, хто хочуть особисто привітати, то ненадовго приходять до кабінету Голови ВР, вітають суто символічно. Але переважно це у нас тепер таке діджитальне вітання в чатах, повідомленнями, дзвінками, багато хто пише пости у Фейсбуці”.

Щодо подарунків, депутатка підкреслила, що вони були символічними. Зокрема розповіла, що власний презент для очільника парламента вона обирала з міркувань практичності та з дотриманням вимог закону «Про запобігання корупції̈» (вартість подарунку не повинна перевищувати 2102 грн).

«Я коли обирала подарунок, то керувалася ціною, щоб вона не перевищувала закріпленою в законодавстві, а також тим, щоб він був корисним, і Дмитро Олександрович міг його використати в родинному колі», – уточнила Кравчук.

Нагадаємо, Разумков розповів, чому в Раді треба менше депутатів

Читайте також:

На чому їздять перші особи держави та топ-посадовці України

У Раді на COVID-19 захворіло 75 осіб, один випадок летальний