Росіяни увійшли на північно-східні та південно-східні околиці Сєвєродонецька, вбито двох городян, ще п’ятьох людей поранено.

Про це розповів вранці 30 травня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише “Главред”.

За його словами, тривають важкі бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Ворог задіяв все можливе озброєння, застосовує авіацію.

“Втім, наші військові міцно тримають оборону, щоби не допустити ворога вглиб країни. Російськими снарядами вбито двох сєверодончан, ще п’ятеро – поранено. Більшість з них – жителі одного кварталу в старому районі міста. Вони готували їжу у дворі, коли раптом почався обстріл. Важкі травми отримали двоє жителів Сиротиного. Всі поранені отримали медичну допомогу і вже знаходяться в лікарнях Донбасу”, – розповів глава ОВА.

Впродовж 29 травня у Сєвєродонецьку зруйновано щонайменше 12 будинків, у Лисичанську – 18, у Врубівці – 10 та будівлю культури, у Золотому – три, у Нирковому, Миколаївці, Вікторівці – по два.

Гайдай додав, що окупанти перекидають на Сєвєродонецький напрямок боєприпаси і техніку у великій кількості.

За минулу добу відбито чотирнадцять атак ворога, знищено дві артилерійські системи, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та десять ворожих автомобілів.

Підрозділи протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети і три БПЛА типу “Куб”.