У вівторок, 2 березня на тлі подій в Брянській області секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у РФ розгортається рух російських антифашистів-ополченців.

«На рф розгортається рух російських антифашистів-ополченців», — йдеться в його повідомленні у Twitter, на яке посилається NV.

За словами Данілова, загальновідомо, що БПЛА, БТР та іншу військову техніку можна спокійно купити в московських військторгах.

«Гасло: „ДРГ Деколонизация Российского Государства“ Брянськ, 2023», — зазначив він.

Раніше російські пропагандисти розповсюдили фейк про те, що на територію Брянської області нібито проникла «українська ДРГ».

При цьому пропагандисти та представники місцевої влади плутаються у своїй брехні: спочатку повідомлялося, що диверсанти взяли заручників, розстріляли шкільний автобус і вбили дівчинку. Однак незабаром убита дівчинка дивним чином воскресла.

А версію зі шкільним автобусом було спростовано, оскільки школи Брянської області знаходяться на дистанційному навчанні.

Також російська пропаганда не може визначитись, у якому селі були «захоплені заручники». Одні джерела повідомляють про те, що у заручники нібито взяли мешканців села Сушани, інші — мешканців села Любечани. Між селами 15 км.

Також немає жодних фото та відео з місця подій.

Генштаб України заявив, що ЗСУ ведуть бойові дії виключно на території України.

Російський добровольчий корпус заявив, що він уже у Брянській області та закликав громадян РФ до бунту.