Дракон - один із найбільш шанованих у Китаї символів. Недарма його можна побачити на дахах храмів та скульптурах, монетах, імператорському вбранні та традиційних костюмах. Китайці регулярно проводять традиційний фестиваль човнів-драконів. На святкових заходах виконують урочистий танець дракона, покликаний притягнути процвітання.

У Китаї дракон символізує імператорську владу, шляхетність та силу. Цей образ пов'язаний із успіхом та благополуччям. Він також асоціюється з незламним духом та готовністю до змін.

Символ 2024 року, дракон, має зелене забарвлення і луску, що схожа на деревену. У Китаї зелений колір символізує чистоту, здоров'я та процвітання. А образ дерева використовується в багатьох китайських міфак і легендах. Наприклад, саме дерево, на думку китайців, є «першою народженою» істотою. Дерево асоціюється з мудрістю, довголіттям, здоров'ям, сімейними узами та духовною силою. Отже, символ 2024 року обіцяє принести з собою благополуччя та процвітання.

Цей символ любить рішучість, сміливість і наполегливість. А зустріти його слід з імператорською повагою та урочистістю. Тому новорічну ніч рекомендується провести з особливою пишністю. Можна відправитися в ресторан, на зустріч із друзями.

Зустріти 2024 варто в оточенні відповідної символіки - зображень дракона та дерев. Будь-які предмети — від магнітів та серветок до оформлених у раму полотен — будуть доречними. Привабити удачу також зможуть мініатюрні дерева бонсай, дерев'яні підвіски та різноманітні аксесуари у вигляді дерева.

Якщо ж ви волієте відзначати свято в сімейному колі, запасіться бенгальськими вогниками. Блиск та вогні – те, що любить дракон. У декоруванні будинку варто використовувати золотий та зелений кольори. Можна поекспериментувати з освітленням та розставити в кімнатах золоті та зелені свічки, повісити гірлянди.

Отже, вам вже відомо, що символізує цей знак та як слід зустрічати прийдешній рік. Також важливо заздалегіть підготувати новорічні листівки та привітання, щоб мати можливість привітати своїх рідних, друзів чи колег. На ресурсі Moonzori ви можете знайти привітання з Новим роком 2024, які можна використовувати для натхнення або обрати готовий варіант, який найбільше вам сподобається. Нехай рік Зеленого Дерев'яного Дракона принесе вам радість, успіх, незабутні щасливі моменти і довгоочікувану Перемогу й мир нашій країні.