Однак, хоча немає жорстких правил, є кілька рекомендацій, які можуть допомогти вам обрати найвідповідніший момент для вітання, повідомляє Moonzori.

Ви можете це зробити протягом дня, коли у вас з'явиться вільний час. Важливо, щоб привітання було написане не поспішно, а креативно, грамотно, від щирого серця і достатньо змістовно, щоб не виглядало як шаблонне повідомлення.

Привітання з днем народження можуть варіюватися залежно від ступеня близькості між вами та іменниником. Якщо ви не занадто близькі, і ваше спілкування переважно ділове, то час доби не має великого значення. Головне - уникати привітань раніше 8 ранку і пізніше 9 вечора в будній день, або раніше 9 ранку і пізніше 10 вечора у вихідний день.

Якщо іменнинник є вашим другом, найкращою подругою, чоловіком, нареченим, дочкою, мамою, сестрою, братом або іншою дорогою вам людиною, тоді найкраще привітати його вранці. Привітання вранці піднімають настрій і придають дню святковий настрій - ви це знаєте з власного досвіду. Крім того, людина, яка відзначає день народження, завжди чекає на привітання. У серці іменнинника є сподівання почути ці приємні слова "З Днем народження!" від різних людей. Тому не лінуйтеся зателефонувати або написати якомога раніше. Якщо ви маєте велике значення для цієї людини, вона буде з нетерпінням чекати вашого привітання протягом усього дня. Головне - не зволікати з вітаннями, чим швидше, тим краще!

У разі, якщо ви забули про день народження, все одно привітайте іменнинника, навіть вже заднім числом. З такої ситуації можна завжди вийти з гумором.

Якщо вам потрібна ідея, як саме привітати улюблену людину, вам може допомогти сайт moonzori.com. Там ви знайдете готові привітання не лише українською, але й англійською (Birthday wishes) та німецькою мовами (Glückwünsche).

Звичайний смайлик, кілька слів або вітальна листівка в соціальній мережі обов'язково покращать настрій іменнинника і зроблять його день святковим та незабутнім.