Поблизу Верховної Ради України в Києві встановили символічний лабіринт, мета якого зобразити важкий шлях жінок у політику. Про це повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Суспільне.

Інсталяція займає площу 80 кв. м і складається з восьми інтерактивних кімнат, які символізують стереотипи і соціальні перепони, які повинна пройти жінка впродовж політичної кар’єри. Об’єкт покликаний боротися із гендерними стереотипами та подолати бар’єри про жінок у політиці.

У кожній з кімнат знаходяться картини українських сучасних художниць, які можуть змінюватися за допомогою додаткової реальності в Instagram.

Перша кімната лабіринту знайомить відвідувачів із контекстом проблеми, наступні шість занурюють в атмосферу бар’єрів, стереотипів і шаблонів. Остання кімната символізує підтримку жінок, які йдуть у політику.

“Ця інсталяція символізує вхід у Верховну раду. І хоча цього року вибори будуть місцевими, ми все одно хотіли показати, яким чином жінки, що будують політичну кар’єру, стикаються з перешкодами та стереотипами.

Фактично цей лабіринт і є тими перешкодами. Ми закликаємо, щоб усі присутні та запрошені пройшли цей лабіринт і самі побачили, з чим стикаються жінки”, — розповіла співорганізаторка акції Олеся Бондар.

Організатори планують 24 вересня встановити ще один арт-об’єкт — під ЦВК.

Нагадаємо, Без дітей та зі своєю ручкою: Уряд затвердив правила проведення виборів під час пандемії.

Читайте також:

Андрій Пальчевський: «Влада може перенести місцеві вибори».

Ірина Верещук: що відомо про претендентку на крісло мера від Слуг народу.