Речник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані заперечив інформацію про те, що Тегеран відправляє Москві зброю, включаючи військові безпілотники, для атак по українських містах. Також Канаані заявив про готовність Ірану до переговорів з Україною, щоб “спростувати звинувачення”.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Ірану, пише “Главред”.

“Такі безпідставні заяви, які базуються на неправдивій інформації та злісних припущеннях, є частиною цілеспрямованої політичної пропагандистської кампанії, яку ЗМІ деяких країн ведуть проти Ісламської Республіки Іран. Ми готові до переговорів із Україною, щоб розвіяти подібні звинувачення”, – сказав речник іранського МЗС.

Також Канаані відзначив, що Іран зберігає нейтралітет у російсько-українській війні та з самого початку вторгнення виступає проти продовження бойового конфлікту. Він підкреслив, що глава іранського МЗС провів “чисельні зустрічі й контакти” з російськими та українськими колегами.

“Займаючи прозору і непохитну позицію, Ісламська Республіка Іран завжди наголошувала на необхідності поваги до основних принципів суверенітету, незалежності й територіальної цілісності всіх країн, зокрема України, на основі принципів і цілей Статуту ООН та міжнародного права”, – підсумував Канаані.