За систематичні пропуски уроків школярами їх батьків можуть оштрафувати на чималеньку суму. Це зазначено в постанові Кабінету міністрів №684.

Як зазначено в документі, якщо неповнолітній учень чи учениця відсутні на уроках протягом 10 робочих днів і причини цього невідомі, або не є поважними, навчальний заклад має невідкладно повідомити Службу у справах дітей, а її співробітники  – поліцію.

Поважною причиною відсутності дитини є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини.

Доказом хвороби може стати медична довідка, або відповідна заява від батьків, що дитина перебувала вдома під їхнім наглядом. Про спільну мандрівку чи відпочинок класного керівника заздалегідь повинен попередити один з батьків, засвідчивши це письмово.

Якщо ж школа не володіє достовірною інформацією про те, де саме перебуває школярик, держава має право притягнути батьків до адміністративної відповідальності у судовому порядку.

Суд може призначити попередження або штраф у розмірі від 850 до 1700 грн. Якщо ж пропуски і надалі залишаться систематичними, штраф може сягнути 5100 грн (без урахування судового збору).

Як повідомляв “Хрещатик.news”, Мінфін відмовився підвищувати зарплати вчителям.

Читайте також:

Партіям відшкодують гроші за передвиборчу агітацію

Столичні школярі та студенти отримають пільгові Е-квитки

“Слуги народу” пішли вчитися голосувати