Бахмут не оточений ворожими військами і якщо ми будемо відходити з кожного населеного пункту при такій загрозі, то можна багато чого втратити. Остаточне рішення щодо цього міста прийматиме військове керівництво.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав секретар комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, ветеран АТО Роман Костенко.

“Якщо чесно, я взагалі не пам’ятаю, щоб у нас приймали політичні рішення на війні, що стосується поля бою. Це військова потреба і ми розуміємо, що, по-перше, Бахмут – наша територія, по-друге, Бахмут ще не оточений. А якщо ми будемо кожне місто тільки при загрозі оточення здавати – ми так багато чого можемо віддати. Ми маємо битися до кінця і витискати все, що можемо”, – вважає Костенко.

За його словами, було багато прикладів, коли безвихідна ситуація перетворювалась на нашу користь.

“Розуміємо, що від Бахмута залежать й інші населені пункти, які йдуть за ним – Часів Яр, Краматорськ, Слов’янськ. І ми розуміємо, що здача Бахмута перенесе ближче ці бойові дії і все одно битися прийдеться”, – зазначив Костенко.

Він наголосив, не буде такого сценарію, коли “віддали Бахмут і все, на цьому нібито війна закінчилась і будемо відпочивати”.

“Ні, бої будуть продовжуватись…Я впевнений, що це військове рішення і наші командири знають. Я спілкуюсь з багатьма військовими різного рівня, думка розділилась, але саме військова думка. Хтось каже – давайте відійдемо на більш вигідні позиції, а хтось каже, як деякі наші керівники – навпаки зараз добре, ми на цій ділянці можемо завдати ворогу максимальні втрати і просуватись далі. Це військове рішення”, – підсумував Костенко.