Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що російський крейсер “Москва” вже непридатний для використання і не підлягає ремонту, відтак ймовірна висадка російського десанту, наприклад в Одесі, вкрай ускладнена.

Про це Арестович розповів у розмову з російським правозахисником Марком Фейгіним, повідомляє ТСН.

“Крейсер “Москва” – уже не боєць, навіть якщо і вцілів (станом на вечір 14 квітня стало відомо, що судно затонуло – ред.). Нагадую, що після Цусімського бою це перший флагман російського флоту, який був уражений в бою, фактично знищений. Не втрачали вони флагманів своїх навіть під час Першої та Другої світової війн… Крім того, щодо його боєздатності – це як танкова дивізія, тільки більш потужна за рахунок крилатих ракет”, – пояснив радник голови ОП.

Він також підтвердив, що висадка російського десанту, наприклад в Одесі, тепер вкрай ускладнена. Адже крейсер “Москва” забезпечував ППО, у нього були системи типу С-300, і він мав чудову “парасольку”.

“І це ж флагман – там штаб флоту був, принаймні представники штабу. На флагмані завжди є офіцери флоту, які виконують керування групою, безпосередньо перебуваючи в морі. І що з ними – велике питання. За одними даними, врятувалося 14, за іншими – 50 осіб екіпажу чисельністю в 510. Ще невідомо, скільки там було капітанів першого рангу і адміралів”, – розповів Арестович.