Американський ракетний есмінець класу USS Arleigh Burke буде брати участь у тренуваннях типу PASSEX між двома країнами в рамках українсько-американського двостороннього співробітництва. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

«Під час візиту американського есмінця до Одеси в рамках українсько-американського двостороннього співробітництва відбудеться ряд запланованих заходів, зокрема він візьме участь у тренуваннях типу PASSEX і традиційно, між екіпажами кораблів двох країн відбудуться спортивні змагання.

«Портер» — частий гість у нашому регіоні. Зокрема це вже сьомий візит американського військового корабля в Чорне море з початку 2019 року і другий — до Одеси, перший відбувся у серпні. Торік есмінець брав участь у щорічних навчаннях «Сі Бриз-2018».

Відвідування американським есмінцем Чорного моря — це плановий захід, націлений на те, щоб показати прихильність Вашингтона до вільного судноплавства», – повідомляє прес-служба.

«Портер» – 28-й корабель класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke) ВМС США, названий на честь знаменитої американської династії морських офіцерів. На озброєнні “Портера” 90 ракетних пускових установок, в яких можуть розміщуватись зенітні і протичовнові ракети, а також крилаті ракети «Томагавк».

Нагадаємо, портал “Хрещатик.news” повідомляв, як Київ святкуватиме День захисника України.

Читайте також:

Розслідування Іловайської трагедії: Прокуратура вилучить документи з Офісу президента

Повна мобілізація як шлях до миру: Вадим Пристайко