23 листопада з 15.00 на Софійській площі в Києві проходитиме акція «Непораховані з 1932», організатори події – Українська академія лідерства.

Під час акції організатори будуть готувати їжу, котру змушені були їсти українці під час Голодомору, намагаючись тим самим передати та дати відчути сучасникам жахіття тих страшних часів.

«Ми, Українська академія лідерства, проводимо акцію Вуличний ресторан “Непораховані з 1932”, бо хочемо не лише дати відчути на смак жахіття Голодомору, а й показати їх.

Ми готуємо їжу, котру змушені були їсти українці через злочини радянської влади. Ми нагодуємо охочих найгіршим у світі супом, котрий допоміг небагатьом вижити. А також дамо відчути на що схоже, коли біля тебе помирають люди», – зазначають організатори акції.

Повідомляється, що за даними Інституту національної пам’яті від штучного голоду померло від 4 з половиною до 7 мільйонів осіб. Радянська влада знищувала документи та докази своїх злочинів, тому точну кількість жертв порахувати неможливо. Мільйони українців так і залишились невідомими, безіменними та Непорахованими.

Нагадаємо, запали свічку: 23 листопада в Україні вшановують жертв Голодомору

Читайте також:

Зеленський попросив Ізраїль визнати Голодомор геноцидом

10 знакових політичних подій за 28 років Незалежності