“Судилище” над українськими військовополоненими російські окупанти хочуть провести в Маріуполі за образом і подобою Нюрнберзького трибуналу (який після закінчення Другої світової війни провели країни антигітлерівської коаліції над нацистами).

Про це, як пише “Главред”, повідомляє портал Українська правда з посиланням на власні джерела в українській розвідці.

За їхніми даними, “судилище” хочуть провести не конкретно над полоненими захисниками Маріуполя як підрозділу або над військовими України, а нібито над “ідеологією нацизму”.

З цієї точки зору окупанти планують розглядати всі випадки і процеси, починаючи з 2014 року, виправдовуючи цим нібито вимушеність свого повномасштабного нападу на Україну.

При цьому в розвідці відзначають, що у росіян немає адміністративного та кадрового ресурсу на те, щоб це судилище виглядало правдоподібно навіть для недалекого російського обивателя.

За задумом окупантів, так званий “трибунал” буде проходити в багатьох локаціях, і Маріуполь буде тільки першою з них. Іншою такою локацією, за даними розвідки, може бути окупований Херсон.

В українській розвідці також не виключають, що окупанти проведуть “винесення вироків” полоненим в один день з незаконними “референдумами” про приєднання окупованих територій до Росії.