Жителька Горішніх Плавнів потрапила у серйозну фінансову халепу під час онлайн-покупки мобільного телефону, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт GSMinfo.

До відділення поліції №2 у місті Горішні Плавні звернулася 49-річна жінка, котра втратила кругленьку суму. Це сталося під час оформлення онлайн-операції на сайті OLX при покупці мобільного телефону, – повідомляє Кременчуцький відділ поліції.

Шахраї заволоділи грошима жінки в сумі близько 150 тисяч гривень. Кошти знімали частинами з кредитних карток потерпілої. Жінка повідомила, що аферисти отримали доступ до карток та зняли кошти.

Ймовірно, що потерпіла натрапила на фішинг. Це шахрайський метод, під час якого підміняють інтернет-сторінки. Це роблять, щоб отримати особисті дані.

Щоб не втрапити у цю пастку, перевіряйте написання сайту. Фейкові сайти від оригінальних можуть відрізнятися однією чи кількома символами.

Також не варто переходити за посиланнями, які надсилає потенційний продавець. Це може бути фішинговий сайт. Користуйтеся лише функціоналом сайту.

Нагадаємо, Шахрайство на сайтах з пошуку роботи: як не потрапити в “лови на азарт”

Читайте також:

СБУ викрила мережу шахрайських call-центрів, що знімали кошти з чужих рахунків

Міняли старі гроші на нові: одеситки видурили у столичного пенсіонера 3 тис доларів