Американський адвокат Маркус Коен, який найняв лобістів з Signal Group Consulting LLC для підвищення ірейтингу Зеленського у США, заявив, що робив це “з власної волі”. На це він витратив 70 тис. доларів.

“Це була моя власна ініціатива… і я зробив це з радістю”, зазначив Коен в інтерв’ю “Радіо Свобода”. Він добавив, що зробив це після короткої особистої зустрічі з Зеленським у Києві під час його президентської кампанії.

Сам Зеленський не заперечував зустрічі з Коеном, але заявив, що не пам’ятає саме тієї, про яку говорив американець. Він вкотре наголосив, що не вимагав, щоб Коен, чи хтось інший лобіював його.

“Я нікого нічого не просив, ніхто мені нічого не пропонував, я нікому не платив, я ні від кого нічого не брав. Я власний лобіст”, зазначив Зеленський.

Лобістська компанія Signal Group Consulting отримала понад 60 тисяч доларів від представників президента України Володимира Зеленського за свою роботу в Сполучених Штатах. А також відшкодування витрат на суму 9 371,8 долара. Такі дані містить звіт компанії.