Президент України Володимир Зеленський запропонував вручити довічну державну стипендію п’ятьом видатним діячам науки і освіти, у тому числі і своєму батьку, Олександру Семеновичу – завкафедрою Криворізького економічного інституту.

Олександр Семенович, заявив, що його кандидатура на отримання довічної державної стипендії була висунута не через те, що його син – президент. Про це він розповів виданню «Страна», передає сайт Хрещатик.News.

Як сказав Олександр Степанович, він не потребує отримання будь-яких виплат:

«Мені взагалі особисто нічого не треба. Я не потребую в цьому взагалі. Ось моє яка думка. Це ще півроку тому по всій Україні, в кожному інституті проводили збори, і самі колективи висували педагогів на цю стипендію. З нашого інституту висунули дві кандидатури – мене і ще одну людину. Таких як я – повно по всій Україні. Це щороку вручають такі стипендії. І при Порошенко таке було. І мене на стипендію висунули не тому, що я тато Зеленського – воно мені не треба. Колектив інституту мене висунув, на науковій раді. Я навіть не знав результат – ось це вперше від вас чую. А ви думаєте, це блат від президента? ”

Батько Президента додав, що йому вистачає зарплати та пенсії, та й його син – не бідний.

“Ви знаєте, що і президент не бідний. І мені вистачає і зарплати, і пенсії. Я 28 років на об’єктах пропрацював, на живих, а не на хабарах. Моя позиція – що треба нагороджувати людей у вищій школі, це правильно. А що, потрібно було заборонити колективу висувати моє прізвище? Вони мене висунули, я до чого? Мене подавали вже на заслуженого діяча науки і техніки, і т. д., я відмовлявся. А в цей раз вирішив не відмовлятися. А чому я повинен відмовлятися? “, – додав Олександр Зеленський.

Уряд, вчора, 2 вересня, зняв з розгляду проєкт указу Президента Зеленського про присвоєння довічної стипендії видатним науковцям, у тому числі і Олександру Семеновичу.

Нагадаємо, Гео Лерос написав на Володимира Зеленського заяву в поліцію за наклеп

Читайте також:

Міністр культури Ткаченко за липень отримав зарплату у двічі більшу за Президента

В Офісі Президента відреагували на скандал із концертом до Дня Незалежності