Мета маршу — ратифікація Стамбульської конвенції, яку Україна підписала ще в 2011 році. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на організаторів події у Facebook.

Стамбульська конвенція — це міжнародний договір, який стосується криміналізації насильства жінок, домашнього насильства, захисту жертв, та інших важливих речей.

“Україна, слід віддати належне, багато зробила у сфері криміналізації домашнього насильства, однак ухвалення законодавчих актів до кінця не вирішило основної проблеми — системного застосування насильства щодо жінок та дітей і в багатьох випадках бездіяльності поліції” – повідомляють організатори маршу.

За їх словами, саме це є основною метою, змусити державу почути та виконати свої міжнародні зобов’язання перед жінками України.

“Нам кажуть, що ми вигадуємо, що насправді насильства немає, а сварки та бійки у сім’ї — це особиста справа родини. Нас переконують, що ми самі провокуємо насильство, що наш одяг, макіяж, поведінка провокує ґвалтівника. Нам повторюють, що жінки не рівня чоловікам, що ми повинні сидіти вдома та надихати їх на звершення. Кожного разу, коли ми говоримо про те, що нас ґвалтують, зневажають, б’ють та обмежують у правах на системному рівні, то чуємо, що це — лише вигадки, або що ми — занадто емоційні. Кожна з нас чула це не раз у своєму житті. З нас досить!” – намагаються донести учасниці.

Нагадаємо, Нова традиція в Києві: почесна варта під стінами Парламенту (фото, відео)

Читаємо також:

У Києві трьох іноземців перевіряють на коронавірус: Віктор Ляшко (відео)

Київпастранс показав, як прибирають столичні тролейбуси та автобуси (фото)