6 лютого розпочинається навчання українських танкових екіпажів на німецьких Leopard.

Про це зауважив міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції, пишуть “Букви”.

Він зазначив, що з понеділка починається навчання танкових екіпажів за межами України на Leopard.

“Ми продовжуємо розмови з нашими партнерами, і незабаром буде візит високих гостей, поговоримо і про запчастини для Leopard, їх ремонт, обслуговування тощо”, — наголосив Резніков.

Нині, пояснив очільник оборонного відомства, вже є чітке розуміння про точну кількість танків від кожної країни-союзниці.

Під час зустрічі зі ЗМІ Резніков також поінформував про здобутки й перспективи відомства за 2022 рік. Зокрема, міністр заявив, що Генштаб тримає ситуацію з російським наступом на контролі.

Окрім цього, Резніков висловив впевненість, що Україна отримає від партнерів літаки, та зауважив, що зараз питання обговорюється, у партнерів є розуміння і ведеться робота у відповідному напрямку. Він додав, що бренд літаків не принципові для оборони України. Він зауважив, що припускає можливість передачі Україні літаків F-16 і МіГ або інших моделей літаків.

Щобільше, він зазначив, що Україна сьогодні отримує більше систем протиповітряної оборони, ніж тоді, коли їх втрачала, наголосив глава МОУ. І РФ марно вдається до спроб виснаження української ППО з метою послаблення спроможності України відповідати на атаки окупантів.

Тож міністр висловив переконання, що 2023 рік для України стане роком перемоги.