Служба безпеки України встановила особу ще одного окупанта, який причетний до ґвалтувань в Київській області. Ним виявився 20-річний російський військовий 30-ї окремої мотострілецької бригади Булат Фассахов.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

Як зазначають у відомстві, загалом СБУ встановила вже 1140 російських окупантів, які чинили звірства проти мирного населення в Київській області.

“На фото – один із тих, хто ґвалтував українських жінок. Це Фассахов Булат Лєнарович, 20.11.2001 року народження.Він – уродженець Республіки Татарстан, проходить службу у 30-й окремій мотострілецькій бригаді 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ”, – розповіли у відомстві.

СБУ встановила, що під час тимчасової окупації одного з населених пунктів Київської області, він скоїв низку воєнних злочинів проти цивільних. Свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.

Зокрема, злочинець вдерся у помешкання української родини, зачинив її у підвалі, окрім молодої дівчини. Погрожуючи розстрілом всієї сім’ї, солдат зґвалтував дівчину, а потім повторив злочин разом із трьома співучасниками.

Наразі росіянину СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора заочно оголосила йому про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни.