Звільнений з білоруської в’язниці український журналіст Павло Шаройко прибув до Києва.

“Іще один український в’язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років, був помилуваний і вже вдома в Україні!”, написали на офіційній сторінці Володимира Зеленського у Twitter.

Сьогодні, у Житомирі відбувається зустріч президента України Володимира Зеленського та президента Білорусі Олександра Лукашенка. За день до візиту пана Лукашенка, суд Чернігова відпустив з-під варти громадянина Білорусі Юрія Політику, якого як у українця, звинуватили в шпигунстві.

Звільнили його під особисті зобов’язання, заявив адвокат білоруса Тарас Гаралюк. За його словами, Юрій Політика тепер може жити, де хоче, з правом виїзду, куди хоче. Та поки процес триває, він має з’являтися на засідання за викликом суду.

Раніше про готовність обміну ув’язненими заявив Олександр Лукашенко.

Павло Шаройко з 2011 року працював у Білорусі. Очолював корпункт інформаційного агенства Уніан. З січня 2015 року співпрацював з “Українським радіо”. З січня 2016 році почав офіційно працювати в штаті на посаді власного кореспондента у Білорусі.

25 жовтня 2017 року його затримують й Верховним судом Білорусі засуджено на 8 років ув’язнення за шпигунство й створення агентурної мережі.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало заяву КДБ Білорусі щодо Павла Шаройка. У жовтні 2018 року стало відомо, що у Білорусі розглядають питання про помилування Павла Шаройка.