Київ сьогодні працює над тим, щоб Україна отримала достатню кількість озброєння для звільнення тимчасово захоплених Росією територій. Українська армія діє з метою стримування наступу ворожих військ на сході країни, Москва кидає в бій всі сили, які у неї є. Коли ЗСУ накопичать достатньо сил, а окупаційні війська втратять наступальний потенціал, відбудеться звільнення південних областей.

Про це, як пише “Главред”, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що наразі на захопленому півдні України російські окупанти намагаються створити міф, нібито українська держава їх залишила, а так званий “русский мир” прийшов надовго. Загарбники проводять психологічну операцію.

“Росія дуже активно намагається сформувати у жителів півдня думку, що Україна їх залишила, а “русский мир” прийшов надовго. Повна маячня. Маємо класичну російську психологічну операцію: викликати почуття смути і великої образи кинутих, а потім конвертувати це в гнів ображених”, – зазначив Подоляк.

Також він додав, що Україна проводить роботу по всіх фронтах – уряд шукає можливості для отримання потрібної кількості озброєнь для деокупації територій. Дії ЗСУ спрямовані на стримування наступу ворога на сході, у той час, коли Москва продовжує кидати на поле бою всі свої сили.

За словами чиновника, коли війська РФ втратять здатність до наступу, а армія України накопичить достатньо сил, ЗСУ звільнять захоплені окупантами українські території на півдні.

“Як тільки Росія виснажиться і втратить наступальний потенціал, а Україна накопичить достатньо сил – південь нашої країни буде обов’язково звільнено”, – підкреслив Михайло Подоляк.