Збройні сили України з 24 лютого в небі над Україною знищили 248 російських гелікоптерів. Минулої доби вдалося збити – три.

Про це пишуть “Факти”.

У розвідці Міноборони Великої Британії вважають, що Росія з моменту вторгнення в Україну втратила щонайменше 23 ударні гелікоптери Ка-52 (Алігатор).

За підрахунками розвідувального відомства, це понад 25% парку ВПС Росії, що складається з 90 вертольотів Ка-52.

У розвідці вважають, що російські ударні гелікоптери найбільше вразливі перед українськими переносними зенітно-ракетними комплексами (наприклад, Ігла, Stinger, Javelin).

Попри російську військову доктрину, гелікоптери РФ досить часто літають без або з незначним прикриттям бойових літаків зверху.

Росії, як і раніше, не вдається мати перевагу в повітрі, щоб забезпечити свої підрозділи ефективною авіаційною підтримкою поблизу лінії фронту. Крім того, закінчуються й артилерійські боєприпаси.

Російське командування, ймовірно, все частіше вдається до ризикованих вильотів ударних вертольотів як одного з небагатьох доступних варіантів надання безпосередньої підтримки військам у бою, резюмують у розвідці Міноборони Великої Британії.