В Україні на боці РФ воюють найманці із Сирії та Лівії. Українські військові знищили їхній загін із 20-25 осіб у Попасній Луганській області.

Про це сказав голова РНБО Олексій Данілов у ефірі Радіо НВ, пишуть Українські Новини.

“Останнім часом ми помітили, що з’являються лівійці та сирійці, так звані найманці, тому сказати, коли вони у них закінчаться досить складно. Мені важко говорити про їхню бойову здатність. У нас є фотографії цих людей, які були знищені в Луганській області у Попасній. Складно сказати, які вони воїни. У нас різні кліматичні умови, і війна, мабуть, різна. Я думаю вони не зовсім очікували побачити тут те, що вони побачили”, – сказав Данілов.

Він додав, що про кількість таких найманців на території України говорити складно, а порахувати їх зараз можна лише за кількістю убитих.

“Ми можемо говорити про кількість, яку ми знищили. Це був загін – 20-25 осіб, його повністю знищили. Яку їхню кількість на території Донецької та Луганської областей складно сказати, але я не думаю, що їх тисячі. Це може бути 300, 400, 500, вони просто не можуть фізично більше завезти їх, тому що у них теж йде війна і оголювати вони той фронт не будуть”, – сказав Данілов.