Бійці з 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” ЗСУ збили агресорський вертоліт Ка-52. Екіпаж ворожого літального засобу загинув на місці, йдеться в пресцентрі даної військової частини.

Про це пише “Главред”.

“Ця ніч була надзвичайно результативною для одного з механізованих батальйонів 93-ї бригади “Холодний Яр”. У його смузі відповідальності здійснив примусову посадку з подальшою “піджаркою” російський бойовий вертоліт Ка-52. Окупанти планували вражати техніку і живу силу холодноярців, проте наші воїни внесли корективи в їхні плани і відправили ворожих пілотів на концерт Кобзона”, ‒ йдеться в тексті.

Пізніше цей бойовий епізод також прокоментували і в українському Генштабі.

“Один з підрозділів 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” вночі знищив російський вертоліт. Попередньо, це “незбивний аналог”- Ка-52 “Алігатор”, російський бойовий вертоліт, командна машина армійської авіації. Не крейсер “Москва”, звичайно, але 15 мільйонів доларів США з бюджету Російської Федерації українські воїни “відминусували”. Це – ціна тільки техніки, а ще підготовка пілотів. І компенсація їх родичам”, – зазначили офіцери.