Українська армія відновила свої позиції навколо Бахмута Донецької області й продовжує утримувати стратегічно важливе місто.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни, пише “Главред”.

В ISW зазначають, що російські окупаційні війська продовжували наступальні операції в Бахмуті та його околицях і досягли успіхів у місті станом на 31 березня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, показують прапор ПВК”Вагнера” на будівлі в центрі Бахмута в межах декількох кварталів (близько 400 метрів) від будівлі міської адміністрації. Російські “воєнкори” стверджували, що найманці “Вагнера” продовжували атакувати північний та південний Бахмут і безуспішно намагалися наступати на захід у напрямку до Хромового.

Один з відомих військових блогерів зазначив, що “вагнерівцям” не вдається домогтися значного прогресу в Бахмуті та що всі атаки в місті й навколо нього безуспішні.

Власник ПВК Євген Пригожин заявив, що немає жодних ознак того, що українські війська залишають Бахмут, і закликав російські сили навколо Бахмута продовжувати утримувати фланги і підтримувати операції в місті.

У Генштабі України повідомили, що російські війська продовжили штурм міста Бахмут і провели додаткові безуспішні наступальні дії на північний захід від Бахмута в районі Оріхове-Василівки (12 км на північний захід).

Українські війська відновили позиції навколо Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, свідчать про те, що українські війська провели контратаку на південний захід від Бахмута і відновили втрачені позиції на південь від Іванівського (близько 7 км на південний захід від Бахмута).

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр 31 березня заявила, що операція в Бахмуті стала “найдорожчою” для Росії за весь час повномасштабного вторгнення в Україну та не виправдовує себе з точки зору військової доцільності.

Заява Маляр підтверджує оцінку ISW про те, що українська оборона Бахмута залишається стратегічно надійною, доки українські війська змушують російських окупантів відтягувати живу силу й техніку.