Командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що Російська Федерація не планує використовувати “сотні літаків” для обстрілу Києва до річниці початку повномасштабної війни в Україні, яка припадає на 24 лютого.

За словами речника командування, у сучасних війнах для обстрілів використовують високоточні ракети та ракетне озброєння, а не масові наступи літаків, інформують Економічні новини.

Противник використовує близько 40 аеродромів на відстані від 200 до 700 кілометрів від державного кордону України для зльоту своєї авіації. Ці аеродроми були задіяні в атаках проти України з перших днів війни.

Збройні угруповання РФ, які перебували там на початку вторгнення, залишаються в тих же кількостях, оскільки окупанти заповнюють втрачену техніку.
За даними командування Повітряних сил, на початку агресії ворог використовував близько десятка літаків на одному напрямку, зазнаючи при цьому втрат. Але сьогодні ППО України значно посилено, зокрема західними комплексами.

У своєму зверненні Юрій Ігнат наголосив, що війна не є легкою прогулянкою, і підкреслив, що українські військові готові до будь-якого можливого сценарію.