Штурмовий загін “Барс-7” зі складу приватної військової компанії Вагнер атакував українські позиції на Луганщині, але був розбитий українськими військовими.

Про це пише “Главред”.

Велика група найманців прорвалася в першу траншею нашого опорника, проте українські воїни не здригнулися, прийняли ближній бій, і повністю розгромили противника, розповів журналіст Юрій Бутусов.

“Російські війська зазнали важких втрат, багато вбитих, а 7 найманців загону Барс-7 взято полон воїнами однієї з наших механізованих бригад. Найманці повідомили, що їх найняли через військкомати Росії на зарплату в 205 тисяч рублів”, – розповів журналіст.

За словами Бутусова, в полон захоплені офіцер-майор Віктор Коржавін з Челябінської області, радист Сергій Богданов з Краснодарського краю, місто Тимошевськ, солдати Володимир Насиров з Уфи, Суднєв Валерій з Іжевська, молодший сержант Юшков Дмитро, житель Луганська Коваленко Дмитро, а також ще один громадянин Росії з Томська.

“Всі вони, захоплені з боєм зі зброєю в руках, розповіли, що загін Барс-7 вийшов на фронт 20 квітня. За 10 днів боїв, сказали, близько 150 убитих і поранених з 400 осіб. Дорослі люди, які, за їхніми словами, приїхали відновлювати Донбас, охороняти тил, водити машини і говорити по радіо, лікувати поранених. Ну прямо жодного бойовичка серед них, але ті взяли автомати і пішли зайняти “порожню висоту”, – поділився журналіст.

Також він зазначив, що у Барс-7 було багато відмовників за словами росіян, але самі вони в відмовники не пішли.

“Брешуть, ясна річ, приїхали вбивати, і були готові отримувати за це гроші, та ось тільки зустріли на об’єкті атаки військових професіоналів, які швидко прийняли правильні рішення. Загалом, очевидна нестача людських ресурсів в РФ. Фактично Росія почала часткову мобілізацію”, – підсумував Бутусов.