У довгостроковій перспективі Збройні Сили України повністю перейдуть на стандарти НАТО. Це передбачає комплексний пакет допомоги для України, який буде схвалений союзниками по НАТО в рамках саміту Альянсу в Мадриді.

Про це пише “Главред”.

При цьому він включатиме підтримку Києву в середньостроковій перспективі для протистояння російській агресії, заявив у Брюсселі на прес-конференції напередодні саміту Альянсу, який пройде 29-30 червня в Мадриді, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

“На саміті ми узгодимо посилений комплексний пакет допомоги для України, який включатиме суттєві поставки підтримки в таких областях, як захищений зв’язок, системи захисту від дронів і паливо. У довгостроковій перспективі ми допоможемо Україні перейти від військової техніки радянських часів до сучасної техніки НАТО і ще більше зміцнювати свої інститути оборони і безпеки”, – розповів він.

За його словами, українське керівництво і народ “продовжують чинити опір жорстокій агресивній війні Росії”. “Їх мужність і цілеспрямованість надихають. І я вітаю, що президент Зеленський приєднається до нас на саміті НАТО”, – підкреслив генсек альянсу.

Він нагадав, що НАТО і союзники надали істотну підтримку Україні після незаконної анексії Криму Росією в 2014 році, військовою і фінансовою допомогою, в тому числі, навчанням десятків тисяч українських сил. “Все це щодня змінює ситуацію на полі бою”, – упевнений Столбенберг.