Українські воїни на Харківському напрямку націлені на те, щоб прорватися у тил військ окупантів, які діють на Слов’янському напрямку.

Проте ворог не дає цього зробити, а також блокує вихід захисників України до державного кордону. Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України у зведенні станом на ранок 18 червня, пише “Главред”.

“На Харківському напрямку ворог намагається не допустити виходу Сил оборони на державний кордон України та в тил російського угруповання військ, що діє на Слов’янському напрямку. З метою відновлення маршрутів постачання через залізничні шляхопроводи, планує прокладання додаткових залізничних гілок”, – йдеться у повідомленні.

На Слов’янському напрямку окупанти кидають усі сили на те, щоб вести наступ у напрямку міста Слов’янськ, там тривають бойові дії. Ворог намагався відновити штурм у районі населеного пункту Краснопілля, там тривають бої.

На Донецькому напрямку російські окупати основні зусилля спрямовують на Сєвєродонецький і Бахмутський напрямки.

“На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі неподалік Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового”, – зазначають у Генштабі ЗСУ.

Тривають бої за Сєверодонецьк. Противник намагався покращити своє тактичне положення, і з цією метою вів штурм поза межами міста, проте успіху не досягнув.

Ворог на Бахмутському напрямку обстрілював не лише позиції українських військових, а й цивільну інфраструктуру у низці населених пунктів.

Воїни ЗСУ вчергове завдали втрат противнику поблизу Гірського, Берестового і Кодеми. Окупанти після невдалого штурму змушені були відійти.

Також РФ через значні втрати довелося відвести від лінії фронту підрозділи одного з мотострілецьких полків.

“У результаті вогневого ураження Силами оборони України підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу зазнали значних втрат та виведені з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності”, – йдеться у повідомленні.