Підрозділи Збройних сил України зуміли провести контрнаступальні дії проти російських окупантів у Бахмуті Донецької області.

Про це йдеться у свіжому зведенні американського Інституту вивчення війни ISW, пише “Главред”.

Незважаючи на інформацію про те, що окупанти продовжували наступальні дії в районі Бахмута і могли захопити Дубово-Василівку (6 км на північний захід від Бахмута), також надходять дані про успішні дії ЗСУ.

Зокрема, в повідомленні йдеться про те, що українські сили вели контратаки в східній частині Бахмута, хоча експерти ISW не спостерігали ніяких візуальних підтверджень цієї інформації.

Водночас на кадрах з геолокацією, опублікованих 8 березня, видно, що російські сили досягли незначних успіхів у південній частині Бахмута вздовж траси t0513.

Разом з тим повідомляється про те, що ЗСУ завдали удару системою HIMARS по російському транспортному вузлу у Волновасі Донецької області і розбили деякі будівлі та кілька автобусів. Російські джерела стверджували, що в результаті удару було знищено 10 автобусів, які бойовики “Вагнера” використовували автобуси для перевезення особового складу через Південну Україну.