Війська РФ після невдалого штурму в районі Харкова перейшли до оборони.

Про це пише “Главред”.

На харківському напрямку у Збройних сил України є певні успіхи, відбувається звільнення населених пунктів. Ворог перейшов до оборонних дій і на Ізюмському напрямку. Завдяки злагодженим діям української армії ворожі війська перейшли до оборони і проводять дії зі стримування на Херсонському, Миколаївському та Мелітопольському напрямках. Найгарячіша ситуація наразі на Лиманському напрямку. На окремих рубежах сили противника перевершували можливості армії України в 10 разів, проте грамотні дії наших військових дозволили переламати хід подій. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Під час брифінгу керівників і представників Міноборони в медіацентрі Укрінформ у вівторок, 11 травня, він розповів, що у російських військ було в 10 разів більше сил, ніж в української армії. Однак ЗСУ вдалося переламити хід подій і відбити атаки ворога завдяки кризовому плануванню, організованому заздалегідь, а також проведенню маневрів, пов’язаних з навчанням, забезпеченням і перегрупуванням.

За його словами, найгарячіша ситуація наразі на Лиманському напрямку. У районі Харкова противник після невдалої атаки перейшов до оборони. У Харківській області у армії України є ряд успіхів-вдається звільняти окуповані населені пункти. У бік Ізюма ворожі військові підрозділи також перейшли до оборонних дій.

“Найгарячіша ситуація відбувається на Лиманському напрямку. У районі Харкова противник після невдалого штурму перейшов до оборони. На Харківському напрямку у ЗСУ є певний успіх, звільняються населені пункти. На Ізюмському напрямку ворог теж перейшов до оборони і веде стримуючі дії”, – зазначив Громов і додав, що противник перекидає війська на Луганський напрямок.

Крім того, він розповів про те, що сили оборони України проводили дії, спрямовані на звільнення територій на Херсонському, Миколаївському і Мелітопольському напрямку. Там ворог також перейшов до оборони.

“Внаслідок наших активних дій щодо звільнення окупованих територій на Херсонському, Миколаївському і Мелітопольському напрямку, противник перейшов до оборони, і реалізує дії зі стримування”, – підкреслив Олексій Громов.