Збройні сили РФ завдали ракетного удару по об’єкту промисловості у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Про це у вівторок, 6 грудня, повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, пише “Фокус”.

“Ракетний удар по об’єкту промислової інфраструктури”, — написав Вілкул.

Зазначимо, що обстріл Кривого Рогу стався у той час, коли на Дніпропетровщині не оголосили повітряну тривогу. Повідомлення про вибух у місті з’явилися в місцевих телеграм-каналах близько 18:12, на той час останній сигнал загрози пролунав у регіоні ще о 13:29 з відбоєм о 13:57.

Також у мережі з’явилися публікації, в яких йдеться, що удар припав по металургійному заводу “АрселорМіттал Кривий Ріг”. Офіційного підтвердження цим даним на момент публікації немає. Учора ЗМІ також повідомляли про удар військ РФ по цьому об’єкту.

“АрселорМіттал Кривий Ріг” — металургійний комбінат, найбільше гірничо-металургійне підприємство України. Завод працює у складі міжнародної корпорації ArcelorMittal – найбільшого іноземного інвестора у країні. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія ArcelorMittal повідомила, що з 3 березня значно скорочується випуск продукції на комбінаті — в роботі залишається одна доменна піч з чотирьох, обсяги виробництва скорочуються до технічного мінімуму (близько третини від нормативного).