Пожежа в Чорнобильській області вийшла з-під контролю, вогонь наближається до сховища радіаційних відходів. Про це йдеться на фб-сторінці члена Громадської ради при держагентстві з управління зоною відчуження Ярослава Ємельяненко, повідомляє Хрещатик.News.

Пожежу в зоні відчуження гасять 10 днів поспіль, але не зважаючи на всі зусилля вогнеборців вітер підганяє вогонь до Прип’яті. Він знищив околишні села та зараз знаходиться за 2 кілометри від сховища радіаційних відходів “Підлісний”.

“Ситуація критична. Зона палає. Місцева влада звітує, що все під контролем, але насправді вогонь стрімко захоплює нові території. В мене два варіанти: чи то до Кабміну не доводять реальну ситуацію, чи він обрав політику замовчування радянської влади, як у 86 році”, – пише Ярослав Ємельяненко.

Член громадської ради зазначає, що ситуація переросла рівень місцевої небезпеки і швидко може досягти міжнародного. Але на місце не допускають журналістів та волонтерів.

“…зайдіть на сторінки Кабміну, ДСНС та профільних держустанов – в них все під контролем і все нормально. Горить там, горить сям, але це ок. І те, що ця серія підпалів, за всіма юридичними ознаками, є терористичним актом, який зараз вийде за межі країни та стане міжнародним – це нормально, не звертайте уваги, ситуація штатна. На місце не допускають волонтерів та журналістів”, – зазначає Ємельяненко.

Через пожежі у Чорнобильській області Київ вийшов на перше місце в антирейтингу міст із найбруднішим повітрям.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Як виглядає Чорнобильський ліс після пожежі (фото)

В лісах Чорнобиля знов пожежа: через пориви вітру вогонь перекинувся на 35 га (відео)