У тимчасово окупованому Мелітополі вночі 10 серпня стався вибух біля штабу Російської пропрезидентської партії “Единая Россия”.

Про це повідомило у Telegram Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України (ЗСУ), на яке посилається “Фокус”.

За даними військових, біля штабу партії окупанти готувалися до так званого референдуму.

“Знову хтось покурив у недозволеному місці”, — не без іронії повідомило Управління.

Мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону уточнив, що штаб “Единой России” приблизно о 22:00 атакували сили опору та партизани. Вибух пошкодив фасад штабу, жертв і постраждалих не було, пише місцеве агентство “РИА Мелитополь”.

“Сьогодні пекельна ніч для ворогів на території Мелітополя — третя поспіль. Є конкретні заяви про те, що оголошено полювання на всіх причетних до псевдореферендуму на тимчасово окупованій частині території Запорізької області”, — заявив градоначальник.

Партизани, за словами Федорова, обов’язково виступлять проти “референдуму” та зроблять усе, щоб він не відбувся. Федоров розповів про пропагандистські схеми, які загарбники готують до “референдуму”.

“Учора на територію Мелітополя заїхав автобус із минулого, він був забитий 30 бабулями, які гастролювали по 4 районах міста. Виходили, ставали в черги і знімали пропагандистську картинку — як їм подобається російський Мелітополь”, — пояснив мер.

Окупанти, за словами Федорова, зізналися в нездатності провести масовий псевдореферендум у день єдиного голосування. Росіяни ходитимуть по домівках зі скриньками для голосування та автоматниками, зазначив він.