У столиці України подорожчав знаменитий стріт фуд. Йдеться про Київську перепічку, яка піднялася в ціні на п’ять гривень.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook Єгор Шуміхін, передають Новини.LIVE.

“Сталося неминуче – київська перепічка зрівнялася в ціні з гамбургером з Макдональдса”,- написав киянин.

Згідно з повідомленням чоловіка, знаменитий київський стріт фуд подорожчав на п’ять гривень – до тридцяти гривень. Тобто, зростання ціни склало 20 відсотків. Для порівняння, у відомій мережі закладів бургер коштує 31 гривню.

Київська перепічка – це пиріжок з сосискою. Випічка має довгу історію. Про делікатес знають не тільки в столиці, а у всій Україні. Адреса точки продажу знаменитого продукту – вулиця Богдана Хмельницького, 3.

Точка продажу знаменитих пиріжків відкрилася в лютому 1981 році. У радянські часи ціна на делікатес становила 22 копійки. У 2010-х роках вартість пиріжка довгий час стояла на позначці 4,5 гривень. З весни 2016 року ціна була 10 гривень, а вже наприкінці того ж року ціна зросла ще на дві гривні.

Наприкінці 2017 року ціна підвищилася до 15 гривень. У квітні 2021 року ціна була вже 25 гривень і ось станом на сьогоднішній день, вартість становить 30 гривень.