Верховну Раду закликали не підтримувати призначення колишнього “регіонала”, представника “Опозиційної платформи – За життя” Нестора Шуфрича головою комітету з питань свободи слова і підібрати на цю посаду більш гідну кандидатуру.

Про це заявив медіарух “Медіа за усвідомлений вибір”

“Лідери і члени цієї політичної сили не раз були помічені у використанні контрольованих ними медіа для маніпуляцій громадською думкою і пропаганди, зокрема проросійською. Так, один з лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук послідовно просуває в Україні інтереси країни-агресора, зокрема через маніпуляції і цензуру у фактично підконтрольних йому ЗМІ”, – заявляють журналісти.

В організації “Детектор Медіа” повідомили, що телеканали соратника Медведчука Тараса Козака “112. Україна”, NewsOne і ZiK систематично відтворюють пропагандистські меседжі, що просуваються російськими федеральними каналами.

Крім того, автори заяви назвали канали, пов’язані з Медведчуком, розповсюджувачами “мови ворожнечі та гендерних стереотипів” і дорікнули їм грубими маніпуляціями на темі свободи слова.

У заяві також сказано, що телеканал “Інтер”, який належить ще одному представники “Опоплатформи” Сергію Льовочкіну, активно використовується для піару цієї політсили.

Кандидатури на керівні посади в парламентських комітетах затвердила підготовча депутатська група.

Зокрема, пропонується, що комітет з питань свободи слова очолить Нестор Шуфрич.