У центрі столиці на ділянці на території заводу “Арсенал” збудують житловий будинок. Землю передали в користування Генпрокуратурі.

Компанії, які отримали право збудувати багатоповерхівку, пов’язані з другом глави Адміністрації президента Зеленського Андрієм Богданом та кандидатом у депутати Верховної Ради від партії “Опозиційна платформа За життя” Віктора Медведчука – повідомляють журналісти проєкту “Наші гроші”.

Замовником будівництва на ділянці Генпрокуратури є ТОВ “Оболоньторгстандарт”, а генпідрядником ТОВ “Спецмехбуд 21”. Про це свідчать документи на будівництво, розміщені на сайті майбутнього ЖК “Philadelphia Concept House”. Майбутній комплекс фактично буде розташований на Кловському узвозі, 19 у Києві. Згідно з експертним звітом, виконаним за замовлення “Оболоньторгстандарту”, буде збудовано 17-поверхову будівлю на 65 квартир. Генпідрядник ТОВ “Спецмехбуд 21” отримав дозвіл на виконання будівельних робіт 4 червня.

Компанії пов’язані із Андрієм Вавришем. Він є ексзаступником директора Департаменту містобудування Київської міської держадміністрації. Зараз засновник і CEO компанії SAGA Development (раніше Riverside Development), друг глави Адміністрації президента Андрія Богдана.

А також з ексчиновником Дмитром Ісаєнком екс-заступником Мінрегіонбуду, якого звільнили через скандал із отриманням статусу учасника бойових дій на Донбасі. Тепер він балотується до парламенту під номером 15 за списками партії “Опозиційна платформа За життя” Віктора Медведчука. З Ісаєнком пов’язують групу будівельних компаній Perfect Group.

Державне бюро розслідувань з лютого розслідує провадження про службову недбалість щодо незаконної забудови фірмою “Кадорр-Київ Плюс” ділянки по вулиці Жилянська 68 у Києві.