21 березня з російського полону було звільнено українську журналістку Вікторію Рощину.

Про це повідомляє “”Фокус”, посилаючись на Hromadske, кореспонденткою якого є викрадена.

За даними журналістів, Вікторія Рощина вже перебуває на підконтрольній Україні території та прямує до Запоріжжя, де на неї чекають близькі.

Як зазначає Hromadske, вранці 22 березня російські ЗМІ почали публікувати “відеозвернення” кореспондентки, у якому вона заперечує свої претензії до окупантів і стверджує, що війська РФ “врятували їй життя”.

“Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків. Усю правду про затримання та перебування в полоні Вікторія розповість сама найближчим часом”, — зазначають колеги журналістки, яку окупанти звільнили з полону.

У відеозверненні, яке публікували росЗМІ, кореспондентка Hromadske Вікторія Рощина повідомила, що її було затримано окупантами в Бердянську, коли прямувала у складі гуманітарної колони в Маріуполь. У дівчини під час перевірки телефону “виявили фотографії військової техніки РФ”.

Звільнена з полону журналістка також заявила, що не має претензій до російських військовослужбовців, чиї дії “з високою ймовірністю зберегли її життя та здоров’я”.

“Закликаю всіх зберігати розсудливість і вирішувати питання, що виникають, мирним шляхом”, — заявила Рощина у відеозверненні.