Президент Володимир Зеленський почав правильний шлях у міжнародній політиці.

Про це написав журналіст Айдер Муждабаєв.

“Візиту Володимира Зеленського в столицю ЄС і НАТО можна тільки поаплодувати. Без жартів. Я маю на увазі, звичайно, риторику нового українського президента. Практичні результати з’являться пізніше, і ми на них ще подивимося. Але слова – в точку.

Зеленський рубає той потенційний міст з Кремлем, в ідеї будівництва якого йому дорікали.

Нинішня (зовнішньополітична риторика. – Gazeta.ua) – практично ідеальна. Насторожує лише повторення тези про референдум для вступу в НАТО. По-перше, прозахідний курс – спасибі Порошенку – закріплений в українській Конституції. По-друге, референдуми з подібних питань небезпечні для будь-якої країни самі по собі. Згадаймо приклад Брекзіта у Великобританії, який там досі не знають, як розсьорбати.

Ні про який “мир” з Росією мови йти не може

Зеленський наговорив у Брюсселі такого, що ні про який “мир” з Росією мови йти не може. Посилення санкцій. Смерть російського імперського проекту. Та інші “радощі” для Кремля.

І наостанок один бекграунд, який мені розкрили в Литві тамтешні авторитетні журналісти.

Як стверджують їх джерела в оточенні Далі Грібаускайте, саме Даля з перших днів президентства Володимира взяла над ним неформальне шефство. І знаходиться на прямому зв’язку із Зеленським. Грібаускайте залишає свою посаду, і невідомо, чи продовжаться їх неформальні контакти. Якщо так – то прекрасно, якщо немає – добре, що вони були хоча б на початковому етапі”, – пише журналіст на “Українська правда”

Україна очікує візиту Північноатлантичної ради НАТО до Києва.

Також продовжиться регулярний діалог у рамках комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів, а також міністрів оборони і закордонних справ.