Україна не збирається приймати будь-які варіанти, пов’язані з альтернативою реальної мети Києва – статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.. Так звані держави-скептики чинять перешкоду, такий психологічний бар’єр, пов’язаний з їх розумінням того, що доведеться міняти свою позицію, треба подолати.

Про це, як пише “Главред”, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Під час брифінгу для українських журналістів у середу, 8 червня, він розповів про те, що Україні не потрібні замінники реального статусу кандидата країни на вступ до Євросоюзу. Вимоги Києва прості, не треба вигадувати чогось нового.

“Ми не сприймемо жодні сурогатні версії або альтернативи замість статусу кандидата, якими б вони не були. Нам потрібен статус кандидата на членство в ЄС. Не кандидата в кандидати, не потенційного кандидата або інший сурогат, нічого іншого. Ми давно граємо в цю гру і знаємо, як це працює, ми прості, скромні люди, які задовольняться звичайним, стандартним статусом кандидата на членство в Євросоюзі, не треба нам вигадувати нічого іншого”, – пояснив дипломат.

За словами керівника зовнішньополітичного відомства, останнім бар’єром на шляху України до досягнення своєї мети є позиція країн-скептиків. Такий психологічний бар’єр, пов’язаний з неготовністю держав змиритися з тим, що їм доведеться змінювати свою точку зору, слід подолати.

“Я не бачу жодних раціональних аргументів у скептиків про те, чому Україні не треба надавати статус кандидата. Зате я бачу велику психологічну проблему, вони психологічно не можуть з цим змиритися, що їм доведеться змінити свою позицію”, – підкреслив Дмитро Кулеба.