На окупованих територіях Донецької та Луганської областей розпочався шокуючий етап мобілізації. Тепер до відправки на фронт починають готуватися жінки, люди з інвалідністю та діти. Відповідний наказ підписав “тимчасово виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ” так званої “ЛНР”.

Про це розповіли в українських спецслужбах, повідомляє “Главред”.

Відповідно до тексту наказу, “МВС” до 1 червня повинні скласти списки військовозобов’язаних, яких згодом вправлять у зону бойових дій.

Мобілізаційний резерв формуватиметься з чоловіків від 16 до 65 років, жінок від 35 до 50 років та навіть людей з інвалідністю.

Аналогічні заходи будуть проводити і в “ДНР”, однак там вирішили не видавати наказ на папері.

Усі чоловіки та діти вказаного вище віку підпадають під мобілізацію. Єдиним варіантом “законного” ухилення є наявність інвалідності І групи. З цього і можна зробити висновок, що на фронт будуть насильно відправляти і тих, хто за станом здоров’я не може воювати.

Щодо жінок, то вони зможуть себе вберегти лише у випадках, якщо самі виховують дитину або виховують трьох і більше дітей. Цікаво те, що варіант “помилування” у випадку інвалідності для жінок взагалі не передбачений.