У справі про зґвалтування дівчини в кагарлицькому відділенні поліції з посад звільнили 18 осіб.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко повідомила в інтерв’ю виданню “Повага. Кампанія проти сексизму в медіа і політиці”.

“У вказаному підрозділі провели службове розслідування й переатестацію. У результаті 18 осіб звільнено з посад, близько 15 працівників – зі служби в поліції, а до частини застосували дисциплінарні стягнення”, – повідомила Павліченко.

За словами заступниці міністра, ведеться системна робота з виявлення та очищення рядів системи Міністерства внутрішніх справ від людей, які “не гідні називатися поліцейськими”.

“Зараз в МВС розробляють та впроваджують таку систему, як Custody Records. Вона насамперед попереджає будь-які зловживання щодо громадян, які звернулися у відділок поліції або були туди доставлені. Це контроль 24/7”, – зауважила Павліченко.

Система Custody Records допоможе зафіксувати всі дії поліцейського із моменту, коли він починає контактувати з будь-якою особою, зокрема у випадку затримання, складання всіх матеріалів тощо.

“Це більше, ніж відеозапис. Відеозапис – це тільки частина. Потім цю інформацію підвантажують у відповідну систему, у якій можна повністю відстежити всі дії із затриманою особою”, – пояснює заступник міністра.

За словами Павліченко, резонансна справа в Кагарлику дала зрозуміти, що така система, як Custody Records, однозначно має функціонувати в Україні.

Проєкт уже пілотується в окремих регіонах, зокрема в Харківській та Тернопільській областях.

“Ця система містить певний замкнений цикл. Він починається з моменту затримання, коли відбувається спілкування поліції з особою, і аж до того часу, коли її доставили в райвідділок чи ізолятор тимчасового тримання”, – уточнює заступниця міністра внутрішніх справ.