Під час перебування з робочим візитом у Японії Президент України Володимир Зеленський з дружиною, Першою Леді Оленою взяли участь в інтронізації Імператора країни Нарухіто. Про це повідомляє Офіс Президента України.

«Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини», – сказав Володимир Зеленський після закінчення інтронізації.

Інтронізація японського Імператора (зведення на трон) – одна з головних світових подій. На церемонію до Токіо з‘їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн світу. Інтронізація, яка тривала понад півгодини – яскрава та продумана до дрібниць церемонія.

Як зазначається, остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому. Володимир Зеленський став першим Президентом України, який прийняв участь у почесній церемонії.

Як повідомля портал “Хрещатик.news”, Володимир Зеленський з дружиною прибув до країни Вранішнього Сонця з робочим візитом.

Читайте також:

Президент підписав Указ щодо покращення діяльності ФОП

Президент підписав закон, що дозволяє прослуховувати посадовців